Mulligatawnysuppe

 

Her er lige en opskrift på en rigtig god, stærk suppe. Den plejer at være meget vellykket som "skrub-af" suppe.

INGREDIENSER:

Til grundsuppen:
 
1 ung høne eller kylling (1300g)
1½ l vand
1 løg i skiver
2 gulerødder i skiver
2 porrer i skiver
¼ selleri i små tern
1 spsk salt
---------------

Til Mulligatawnysuppen:

50 g smør eller margarine
1 spsk karry (minimum)
½ dåse flåede tomater
2 fed hvidløg (minimum)
1 tsk timian (minimum)
2 spsk stærk mango chutney (minimum)
50 g mel
¼ l piskefløde

Tilberedning af grundsuppen:

Kog hønen (kyllingen) i vandet tilsat løgskiver, porreskiver, gulerodsskiver, selleritern og salt. Lad den koge under låg i min. 1 time, eller til den er mør. Skum af og til urenheder af overfladen.
Tag den op og skær kødet i små stykker, gerne i små trevler. Brug kun rent, skært kød. Sæt det til side til senere brug.
Kom suppen gennem en si, så der kun er ren, klar suppe tilbage.

Der er et udmærket og hurtigt alternativ til grundsuppen: En pakke frosset hønsekødssuppe fra supermarkedet :)

Tilberedning af Mulligatawnysuppen:

Kom flåede tomater, karry, hvidløg, mango chutney og timian i blenderen. Kom et par dl suppe i, og lad blenderen køre til massen er helt ensartet.
Smelt smør el. margarine i gryden. Kom blenderens indhold i, og lad det snurre sammen under omrøring. Kom lidt mere suppe i og pisk melet i til en klumpfri blanding under fortsat opvarmning. Tilsæt resten af suppen og varm den godt igennem under fortsat omrøring.
Smag suppen til med krydderier. Dette gøres lettest ved at komme karry, timian, hvidløg eller mango chutney i blenderen sammen med lidt suppe, og komme indholdet i suppen lidt ad gangen indtil smagen passer. Skal den rigtigt "brænde" skal der bruges stærk karrypulver eller evt. lidt chilli.

Tips: Suppen kan - som den er nu - laves i forvejen, og stilles til afkøling til senere brug. Suppen er fryseegnet og kan godt gøres helt færdig, men den kommer til at smage mere frisklavet, hvis den først gøres helt færdig umiddelbart før serveringen.

Hæld piskefløden i sammen med kyllingekødet og varm det hele godt igennem. Suppen har nu en tyktflydende konsistens.

Serveringsforslag:

Suppen serveres rygende varm. Kom evt. et drys persille ovenpå.
Tilbehør:
Flütes med smør (Evt. hvidløgs- el. krydder-flütes).
Evt. små skåle med ris, kokosmel og rosiner.